10 GRUNDE TIL AT VÆLGE ET SOROTO® TRANSPORTBÅND

VI GIVER DIG 10 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE ET SOROTO® TRANSPORTBÅND

Der er et hav af grunde til at vælge et SoRoTo® Transportbånd. Til sidst i indlægget her, vil vi liste 10 styk, men først vil vi gerne fortælle lidt mere detaljeret om vores transportbånd.

Se også vores produktvideo: SoRoTo® Transportbånd

Hvor langt skal det være? Og kan de serieforbindes?

SoRoTo® transportbånd findes i 5 længder: 2 m, 3,3 m, 4,5 m, 6 m og 8 m.

De kan alle bruges til det samme, men nogle størrelser er mere oplagte til visse formål end andre, fx er 2m Transportbåndet åbenlyst til brug på trappeafsatser, da de fleste trappeafsatser (i Danmark i al fald) er netop 2m.

For mange er en kombination af forskellige længder af transportbånd en god idé. Med flere forskellige længder er det muligt at skabe lige præcist den længde, du ønsker, men endnu smartere er måske, at det er muligt at komme rundt om, over eller under diverse forhindringer.

Vi har set transportørsystemer forbundet henover swimming pools, de kan komme ud af kældre gennem vinduer, de bruges til appelsinskræller i en juicebod på Skanderborg Festival og til de lange gange i rubinminer på Grønland.

Alle bånd er inklusive stilladsfitting både fortil og bagtil, til montering på stillads.

Muligheden for at serieforbinde og montere på stillads, gør det til en leg at sammensætte og opbygge et transportørsystem, der fører alt vådmørtel til hø fra A til B.

Standardtilbehør er inkluderet

En transportundervogn med hjul er inkluderet, når du køber et SoRoTo® Transportbånd. Den kan nemt klikkes af og på, så du kan sætte den hvor som helst på båndet og dermed få den vinkel på det, du ønsker.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at alt efter vægt og volumen på det materiale du flytter, så er det forskelligt, hvor stor en vinkel, du kan have på dit transportbånd.

Meget let materiale vælter fx nemt bagud på bæltet ved større vinkler.

Som udgangspunkt, kan du bruge hældningsskemaet nedenfor, for at tjekke, hvorvidt du kan få den vinkel du ønsker, på den længde bånd du har/kunne tænke dig.

På diagrammet ses fx, at både et 6 m og et 3,3 m transportbånd kan nå 3 m op, men i henholdsvis 30 gr. og 45 gr., så spørgsmålet er, hvor stor en vinkel det materiale, du vil flytte, kan tåle. Meget let materiale vil for det meste vælte tilbage ved for stor en vinkel (derfor er medbringerne også højere til let materiale), hvorimod tungt, vådt materiale godt kan flyttes i en forholdsvis stor vinkel.

 

Et SoRoTo® Transportbånd leveres også med en standard fødekasse, der passer til de fleste formål. Derudover kan du tilkøbe en bred indsats til læsning med fx trillebør eller mini-graver.

En åben og let aluminiums-konstruktion

SoRoTo® Transportbånd er ultra-lette. De er designet med et aluminiumsstel og en åben konstruktion (det er åbent i siderne for bl.a. at minimere mængden af  tungt stål), hvilket betyder, at én mand let kan flytte selv et 8m Transportbånd.

Hullerne i stålpladerne under PVC-bæltet har flere fordele. De køler maskinen og bæltet ned, så det undgår overophedning; men de sørger også for, at maskinen delvist renser sig selv, når den arbejder. Skidt og snavs, der ryger ind under bæltet, falder hurtigt ud gennem hullerne og ud af siderne.

Stålpladerne er lavet i moduler, så de kan udskiftes I korte sektioner. Og modulerne passer til samtlige bånd, så hvis du har en større ”transportbånds-park”, kan du have et lille antal plader på lager, som kan sættes på alt fra et 2 m til et 8 m SoRoTo® Transportbånd.

Ved fødekassen er der placeret en forstærkningsplade ovenpå den første stålplade. Det styrker maskinen lige dér, hvor den har mest brug for det - dér, hvor du læsser den.

Modul 1 er det stykke, der sidder oppe ved fødekassen, hvor forstærkningsstykket (modul 3) monteres ovenpå. Modul 2 er det stykke, der følger efter, og som gentages ved længere bånd. Afbildet er de plader, der skal til en hel 3,3 m.
Se mere i Reservedelslisten, side 3.

Tilpas dit SoRoTo® Transportbånd

Et SoRoTo® Transportbånd kan meget let tilpasses forskellige formål.

Fx er der et større udvalg af motorer til SoRoTo® Transportbånd. Standarden er en 230 V-motor, der kører 32 cm/sek., men det er også muligt at få et bånd med 400 V-motor, ligesom det er muligt at få med variabel hastighedsindstilling (Vario). Du kan få et bånd, der kan køre både frem og tilbage, og du kan få et, der kan holde til ekstrem varme eller kulde.

Du kan få dit SoRoTo® Transportbånd, præcis som du vil.

Et SoRoTo bælte kan være mange ting

Et standard-bælte har 10 mm høje medbringere. Medbringerne er de små gummilister, der går på tværs af båndet med 30 cm mellemrum. Det er dem, der skubber materialet frem – og sørger for, det ikke bevæger sig bagud på båndet, når det står i en vinkel.

Standard-bæltet (2) passer de fleste formål. Det bruges blandt andet til byggeaffald, der jo både kan være jord og sand, murbrokker m.m.

Men der er selvfølgelig andre bælter at vælge imellem (se billedet nedenfor).

Vi fører følgende bælter til samtlige størrelser: Bælter uden medbringere (1) bruges til tunge og våde materialer som fx vådmørtel; de høje medbringere på 30 mm (3) bruges til lette materialer som hø og træflis.

Hvis dit transportbånd udsættes for særligt meget slid og tunge tryk på selve båndet (fortrinsvis tunge, skarpe granitskærver.), kan det være en god idé at købe det forstærkede bælte (4), der er produceret i hele 3 lag og derfor har en noget større trækstyrke.

De forskellige SoRoTo® bælter er gode til forskellige formål.
1. Bælte u/medbringere, 2. Standard bælte m/ 10mm medbringere, 3. Bælte m/ 30mm medbringere, 4. Forstærket bælte

 

Et SoRoTo Transportbånd kan tilpasses næsten alle formål, blandt andet:

 • Nedrivning
 • Haveanlæg
 • Landbrug
 • Vinproduktion
 • Ophugning
 • Byggeri
 • Udgravning
 • Og meget mere…

10 grunde til at vælge et SoRoTo® Transportbånd

Vi har kogt grundene ned til 10 styk, som du kan downloade og printe.

 • Letvægts aluminiums-stel
  som lader én mand flytte selv et 8 m SoRoTo® Transportbånd alene.
 • Unikt modulsystem
  Stålpladerne er opdelt i korte moduler, så kun mindre dele behøver udskiftes. Dermed holdes vedligeholdelsesomkostingerne til et minimum.
 • Let udskiftelige PVC-sidelister
 • Inkl. standard fødekasse og undervogn
  Ingen pludselige ekstra-udgifter.
 • Selvrensende og –kølende stålplader
  På grund af hullerne i stålpladerne, renser og køler maskinen og bæltet sig selv, når transportbåndet arbejder.
 • Ekstra forstærkningsplade ved fødekassen
  Der er 2 stålplader ved fødekassen, hvor maskineriet er i størst risiko for stød.
 • Punkterfrie dæk
  Dækkene er solide og punkterfrie.
 • Stort udvalg af bælter og motorer
  Eftersom SoRoTo Transportbånd sælges i hele verden og til mange forskellige formål, kan vi tilpasse vores maskiner til næsten hvad som helst, bl.a. ved hjælp af bælter og motorer.
  Et standard SoRoTo® Transportbånd leveres med et PVC-bælte med 10 mm høje medbringere og en 230V-motor.
 • Mulighed for tilkøb af ekstrabred fødekasse
  Til læsning med trillebør eller minigraver.
 • Mulighed for serieforbindelse
  Det er muligt direkte at sammenkoble og serieforbinde helt op til 3 transportbånd - men du kan selvfølgelig sætte så mange, du har lyst til, i forlængelse af hinanden.

Og så må vi ikke glemme: SoRoTo® Transportbånd er testet, gennemprøvet og udviklet gennem 25 år.

SoRoTo® Transportbånd er af høj kvalitet - Rough & Tough Machinery.

Download de 10 gode grunde.


322 tons på én dag

Et SoRoTo® Transportbånd, der lades med tør jord, kan fyldes med ca. 80 kg. jord pr. meter, og båndet bevæger sig med 32 cm i sekundet.

Hvis man lader det køre uafbrudt over en 8 timers arbejdsdag, vil man kunne flytte hele 322 tons!

Det varierer selvfølgelig alt efter vægt og volumen på det materiale, der flyttes.

SoRoTo® Transportbånd 8 m