Hvor langt skal mit transportbånd være?

SoRoTo® Transportbånd findes i str. fra 2m til 8m - og de kan selvfølgelig serieforbindes, så du kan komme om hjørner og flytte materiale, så langt du har lyst.

SoRoTo® transportbånd er de letteste på markedet, så det skal ikke være vægten, der får dig til at vælge et mindre transportbånd. Med et aluminiumsstel, en åben konstruktion og et optimalt balancepunkt, er det nemt for en enkelt mand at flytte selv et 8m transportbånd.

Hullerne i stålpladerne under PVC-bæltet køler både maskinen og bæltet ned og sørger for, at maskinen renser sig selv, når den arbejder – OG en detalje, som ofte glemmes er, at eftersom stålpladerne har huller, så vejer de også mindre.

 

TRANSPORTBÅND PÅ 2 TIL 8 M

SoRoTo® producerer transportbånd fra 2 meter til hele 8 meter.

Vores 8m transportbånd er det længste på markedet. Eftersom vores transportbånd er af aluminium vejer et 8m Transportbånd fx kun 120 kg. Og det er vel at mærke ikke 120 kg, som du skal bære rundt på. Skal du rykke transportbåndet, kan du klikke den medfølgende transportundervogn ind på balancepunktet (som er tydeligt noteret på stellet), og så kan du nemt flytte det til det rigtige sted. Skal du flytte det til en nærtliggende byggeplads, er det mere effektivt at bruge en gaffeltruck. Hertil kan du købe trucklommer, som kan monteres på alle størrelser.

 

Når du flytter undervognen, ændrer du vinklen på båndet, og et SoRoTo® 8m Transportbånd kan nå helt op i 6 meters højde.

Hvis uheldet er ude, og en bundplade går i stykker, så betyder vores unikke modulsystem - som samtlige bånd består af - at du kun behøver erstatte enkelte, små sliddele i stedet for fx en 8m stålplade.

Det næst-længste bånd er 6m og kan nå op i en højde på 4,5 meter.

4.5m transportbåndet og 3,3m transportbåndet er de mest brugte, når det kommer til opgaver som fx, udgravning af kældere. Her passer længden, højden og bredden godt til den lille plads, der er til rådighed, ikke mindst i forhold til kældervinduet.

3,3’eren har også den perfekte længde til at ligge stabilt på et stillads, hvor det kan monteres via de unikke stilladsfittings, som er monteret på alle SoRoTo® Transportbånd, og er det transportbånd, der oftest bruges til transport af materiale op i eller fra en tvangsblander.

2 m transportbåndet er fortrinsvist til små, smalle arbejdsområder, fx passer det præcist til længden på de fleste trappeafsatser i trappeopgange.

 

Hvor stor en hældning kan jeg have på mit transportbånd?

Hvis du skal flytte noget i en vinkel, er det vigtigt at kigge på længden af dit transportbånd.

Transportundervognen er standard på et SoRoTo® Transportbånd. Den kan klikkes af og på, hvor som helst på stellet - og dermed ændre vinklen på båndet.

Hvor stor en hældning du kan lave på dit bånd er afhængigt af, hvor let dit materiale er - og hvilken form det har. Hvis du flytter meget let og tørt materiale opad i en vinkel, er der stor risiko for, at det falder den modsatte vej.

Det er derfor også vigtigt at købe det rigtige bælte. Et SoRoTo® Transportbånd kan som standard leveres med 4 forskellige bælter. Med 10mm medbringere, med 30mm medbringere, helt uden medbringere og et særligt forstærket bælte. Kontakt os endeligt hvis du har andre behov, så kan vi sikkert løse opgaven. 

PVC-bæltet med 10 mm høje medbringere er et all-purpose bælte. Det passer til det meste. Det bruges især til murbrokker og andet byggeaffald.

Hvis du flytter let materiale, er det bedst med høje medbringere. Her er bæltet med 30mm høje medbringere smart. Bruger du dit transportbånd til vådmørtel eller lignende vådt og tungt materiale, bør du bruge et glat bælte uden medbringere, så der er knap så mange hjørner, hvor materialet kan sætte sig fast.

Det forstærkede bælte, som er i 3 lag, er til særligt skarpt eller kantet materiale, som kunne risikere at skære hul på det almindelige bælte.

Hvis du bruger det rigtige bælte, kan du som udgangspunkt vinkle dit bånd som vist nedenfor:

HÆLDNING

Den vandrette akse svarer til længden på transportbåndet, den lodrette akse svarer til højden.

 

 

 

 

 

HAR DU ET ELLER FLERE TRANSPORTBÅND, MEN ER I TVIVL OM, HVILKEN LÆNGDE DE(T) HAR, SÅ KAN DU MÅLE DIG FREM


Alle SoRoTo® Transportbånd er 23 cm høje ekskl. fødekassen, og 48 cm brede. Det er altså selve længden, du skal måle:

2,0 M Transportbånd: 202 cm langt

3,3 M Transportbånd: 330 cm langt

4,5 M Transportbånd: 470 cm langt

6,0 M Transportbånd: 620 cm langt

8,0 M Transportbånd: 810 cm langt

 

VIDSTE DU?
Du kan også få en indsats til fødekassen til læsning med trillebør, som giver et større og bredere læsningsområde, samt beskytter båndet ved læsning med minigraver.

 

Er du interesseret i tilbehør til dit transportbånd?

TILBEHØR TIL SOROTO® TRANSPORTBÅND