Hvorfor varmekanon?

Varmekanon vs. varmeblæser.
Hvad skal du vælge og hvorfor?

Hvorfor varmekanon?

Vidste du, at der i de seneste årtier er blevet forsket i solens infrarøde opvarmning af jorden, således at nutidens infrarøde varmekanoner rent faktisk imiterer solens strålevarme?

Hvorfor vælge en dyr infrarød varmekanon?

De fleste vil sikkert argumentere, at en infrarød varmekanon er alt for dyr i forhold til de konventionelle varmeblæsere, der findes på markedet. Og det har de for så vidt ret i. Men de penge, der spares ved indkøb af varmeblæsere, skal holdes op imod det varmetab og de driftsomkostninger, varmeblæsere medfører.

Varmeblæserens varmetab

Hvis man ønsker at opvarme et begrænset område med de konventionelle varmeblæsere, er tørreprocessen påvirket af utætheder og træk i boligen, mens opvarmning uden for på byggepladsen påvirkes af vindforhold. De konventionelle varmeblæsere blæser nemlig den varme luft ud, hvor den enten blander sig med kølig luft eller helt simpelt blæses væk af vindstød. Dette betyder, at varmeblæseren har et stort varmetab i forhold til den infrarøde varmekanon. 

Den infrarøde varmekanons fordele

Den varme, der leveres via infrarøde varmekanoner, bliver leveret uden varmetab. Strålevarmen opvarmer genstande i rummet eller på byggepladsen, fordi den infrarøde varme vandrer mod køligere genstandes overflade, hvorefter varmen gennemtrænger genstanden.

De fleste kender det, at efter en varm sommerdag kan terrassefliserne afgive varme, selv lang tid efter solen er gået ned. Dette skyldes, at solen har "lagret" infrarød varmestråling i fliserne, som så afgiver varmen. De infrarøde varmekanoner fungerer på samme måde som solen. Den infrarøde stråling opvarmer ikke luften direkte, men derimod personer, gulve, lofter, osv. som derefter afgiver varme.

Så mens vi med længsel venter på varme sommerdage, kan vi varme os ved tanken om, at solens strålevarme kun er en varmekanon væk.

Ring ind på 35 72 75 00 og hør om vores infrarøde varmekanoner.