Hvad er et godt røreværk?

Læs hvad der er et godt røreværk, og bliv klogere på SoRoTo's røreværk og deres særlige features.

Hvad er et godt røreværk?

Enhver murer bør have et godt røreværk, men hvad er egentlig et godt røreværk?
I de fleste situationer vil vi anbefale at blande med en tvangsblander, fordi det er en mere ergonomisk blandemetode, der skåner din krop. MEN vores røreværker kan stadig være en udemærket løsning til mindre blandeopgaver.

Man kan ikke undgå at bruge manuelle kræfter på at blande med et røreværk, derfor er det vigtigt at gå efter et røreværk, hvor der er tænkt ergonomi ind i designet. Her bør man fokusere på:

  • Røreværkets vægt
  • Højden på røreværket
  • Håndtagets udformning og design

 

Hvordan er et 1300W SoRoTo® Mix Røreværk ergonomisk?


Hos SoRoTo® fokuserer vi meget på forholdet mellem vægt og kraft i motoren, og vores røreværker er derfor udviklet med meget trækkraft i forhold til vægten på maskinen – eksempelvis vejer vores 1300W røreværk kun 4,5 kilo. På dette røreværk er håndtaget udformet særligt efter kroppens anatomi, hvor man har gjort håndtaget ekstra bredt og vinklet det let opadgående, for at man kan slappe mere af i sine skuldre, og dermed stå i en optimal arbejdsstilling. På håndtaget har vi designet et Soft-Grip, for at gøre det mere komfortabelt at holde om.

1300W SoRoTo® MiX Røreværket og vores piskeris er udviklet i et højt design, for at give dig en mere ret og ergonomisk arbejdsstilling, og derfor supplerer vores røreværk og piskeris hinanden rigtig godt. Det høje design på røreværket kommer blandt andet til udtryk ved længden på motoren, som forlænger røreværket betydeligt.

At røreværket har den ekstra længde, tillader en mere ret og dermed også ergonomisk stilling i ryg og arme. Derfor siger vi, at længden på motoren giver et mere højt og ergonomisk design. Vores piskeris er i øvrigt også designet med fokus på ergonomi, men det kan du læse mere om lidt senere i denne blog.

Hvilke andre features øger brugervenligheden af et SoRoTo® røreværk?


På et 1220W og et 1300W SoRoTo® Mix røreværk er maskinen udstyret med 2 gear, både et kraftfuldt PowerGear og et hurtigt gear med flere omdrejninger, og de har hver sin fordel til hvert sit tidspunkt i blandeprocessen. Det kraftfulde PowerGear egner sig særligt godt til opstarten af blandeprocessen, hvor blandemassen kan være tung at køre rundt med, mens det hurtige gear er fordelagtigt, når man er kommet i gang med blandingen, og blandingen er blevet lettere at arbejde med.

Det er ikke kun det kraftfulde PowerGear, der kan være med til at gøre opstarten af blandeprocessen nemmere at håndtere. Både et 1220W og et 1300W SoRoTo® Mix røreværk er udstyret med en Soft Start funktion, som har til formål at øge omdrejningerne på røreværket progressivt, så man undgår vrid i ryggen og at materialet ryger over kanten af spanden.

Start-/stopknappen på de to røreværker kan også regulere hastigheden på omdrejningerne, så alt i alt er der gode muligheder for at tilpasse tempoet. Når først du er kommet godt i gang med din blanding, kan vores Autodrive funktion med fordel benyttes, som får motoren til at køre automatisk. Du slår autodrive funktionen til ved at trykke på autodrive knappen på indersiden af håndtaget, og så holder motoren selv omdrejningerne. Selvom det ville være dejligt nemt, holder røreværket dog ikke selv balancen for dig, så du skal stadig holde godt fast i håndtaget…!

Vores mindste 850W SoRoTo® Mix Røreværk er ligeledes brugervenligt, da røreværket kun vejer 2,8 kilo, og da dette røreværk kun er udstyret med ét gear, gør det rørværket endnu mere enkelt at bruge. Det egner sig derfor rigtig godt til dig der gerne vil i gang med at bruge et røreværk for første gang, hvis du måske har været vant til at blande med en skruemaskine.

Et 850W SoRoTo® Mix Røreværk er udstyret med et ekstra håndtag, som muliggør et godt greb med begge hænder, og det er et af de steder, hvor røreværket bliver en stor fordel sammenlignet med at bruge en skruemaskine.

 

Hvornår og hvad bør man bruge et SoRoTo® røreværk til?


Et SoRoTo® røreværk kan bruges til mange forskellige materialer og blandeopgaver – det er blot piskeriset, der sætter begrænsningen. Generelt egner et røreværk sig bedst til mindre blandeopgaver, som fx en tagreparation eller et lille badeværelse. Det er dog stadig de fleste materialer, der kan blandes med et SoRoTo® røreværk, du skal blot bruge det rigtige piskeris.

Vi har 3 forskellige piskerisserier, BA-. GA-, og SA-serien, som alle egner sig godt til hver sine materialer. De 3 serier er opdelt således:

  • BA-serien egner sig bedst til tyndtflydende materialer som lim og maling
  • GA-serien er vores allround piskeris, som kan bruges til mange forskellige materialer som pudse- og murermørtel, altså primært tyktflydende materialer.
  • SA-serien er delt op i to slags, en slags med højresnoede blandevinger og en med venstresnoede blandevinger. De højresnoede egner sig bedst til tyktflydende materialer, mens de venstresnoede egner sig bedst til tyndtflydende materialer. De venstredrejede er negativt vinklede, og kaldes derfor SA-NEG.

Vores SA-NEG egner sig med andre ord rigtig godt til tyndtflydende materiale. For eksempel hvis du skal blande lim med en hærder til en resinblanding, som man typisk vil blande med et røreværk, inden man vil bruge en tvangsblander til at blande lim og hærder med aggregat til en færdig resinblanding. Hvis du gerne vil vide mere om hvordan man laver en resinblanding, kan du læse vores blogindlæg om netop dette.

Den brede vifte af piskeris giver rig mulighed for at finde det rette piskeris til den rette type materiale, og hvis du er i tvivl om, hvilket materiale der bør blandes med hvilken type maskine, kan du se vores oversigt over vores anbefalinger HER.

 

Hvis du vil vide mere om vores 3 forskellige røreværk, kan du læse mere om dem her, hvor du også kan se alle deres specifikationer: