ER DU TIL STÅL ELLER GUMMI? VÆLG DE RIGTIGE BLANDEARME

Vores produkters mange muligheder giver dig de bedste forudsætninger for optimalt arbejde. Her er din guide til hvilke arme, din tvangsblander skal bruge hvornår.

Noget til enhver: Gummi- og stålskovle

Der findes to forskellige slags blandemøller fordi, de er beregnet til forskelligt blandemateriale. Ikke fordi, som nogle tror, at vi har udviklet en luksusmodel og en standard.

Stålskovle

Stålskovlene er bedst til langt de fleste produkter. De blander hurtigere, fordi der er en ekstra arm. Desuden tager de godt fat og skraber alt med, hvis de er justeret og vinklet korrekt. Der er hele 4 arme at gøre godt med, hvilket effektiviserer blandingen og resulterer i et færdigt mix på 3-5 minutter.

Gælder det stenholdigt materiale er det dog gummiskovlene, du skal gå efter, for med stålskovle kan karret tage skade, hvis en sten sætter sig fast, ligesom gear og blandearme kan knække.

Se vores stålskovle

 

Gummiskovle

Gummiarmene egner sig bedst til stenholdigt materiale. For her skal maskineriet kæmpe for at køre skovlene videre rundt, hvis noget sidder i klemme. Faktisk er gummimøllen med de 3 blandearme og topgummi i krydset optimalt til alle produkter med sten på over 8mm. Den blander uden problemer materiale med sten på op til 32 mm.

Gummiskovlene er designet sådan, at hvis en sten kommer i klemme mellem skovlene og karret, så giver skovle og kryds sig, så stenen kan komme fri.

Se vores gummiskovle

 

Sidder den fast?

Skulle uheldet alligevel være ude, og en sten sætter sig fast, så kan de gode spændstifter i toppen af udgangsakslen tage lidt fra - og de er billige at udskifte.

Læs mere om spændstifterne

 

Benny ville have en maskine, der virkede

SoRoTo® Blandesystemet er gennemtænkt fra starten, da grundlæggeren, håndværkeren Benny Andersen manglede det helt rigtige og derfor måtte opfinde det. De 4 blandeskovle på stålmøllen er designet sådan, at det komplette sæt blandearme får fat i hele blandingen. Det betyder, at du får en ensartet blanding – hurtigt. De fleste produkter er faktisk færdigblandede på 3-5 minutter.

Men husk altid at tjekke, hvad der står på posen! Der kan være stor forskel på, hvor lang tid en blanding fra forskellige producenter skal have.

Benny ville ikke bare have den rigtige vinkel på skovlene og et stort antal blandearme, man skulle også let skulle kunne løfte blandemøllen af.

Derfor kan SoRoTo® Blandemøllen selvfølgelig fjernes uden brug af noget værktøj overhovedet.

Det gør det lettere at rense din blandemaskine efter brug – og du kan også let skifte over til en gummiblandemølle – hvis du pludselig skal blande et helt andet materiale.

Se her, hvordan du rengør din tvangsblander

 

SoRoTo® 2 I 1 Cementblander

Standardversionen på en lille tvangsblander (40 L - 120 L) er med stålskovle, mens de store tvangsblandere (200 L og 300 L) er med gummiskovle som standard.

Det skyldes, at de store 400 V-maskiner oftest bruges til materialer som beton og mørtel, mens de mindre 230V fortrinsvis bruges til indendørs murerarbejde; til produkter som fx puds, fliseklæb, materiale til slidlag m.m.

 

 

Vi anbefaler at købe standardversionen og så tilkøbe en fuld blandemølle ved   siden af – med fx gummiskovle. På denne måde kan du få 2 maskiner i 1, da blandemøllen let kan ændres frem og tilbage ved blot at løfte krydset med blandearmene af og sætte de andre på.

 

 

Hvorfor -30?


Har du undret dig over, at der foran på karret på en SoRoTo® Tvangsblander står ”-30” efter størrelsen, fx 100L-30?

Tallet står for 30 omdrejninger i minuttet, der er det perfekte antal til de fleste blandematerialer.

Drejer blandearmene for hurtigt rundt, så ender det nemlig ofte med, at blandingen bliver ubrugelig frem for at blandetiden mindskes. Det skyldes, at molekylerne i nogle blandinger aktiveres for hurtigt, hvis de får det for varmt. Så starter hærdningsprocessen for tidligt, og blandingen bliver klumpet, så den er lige til at kassere. Det bedste er, at lade maskinen klare sit arbejde stille og roligt.

Så følg bare anvisningerne på materialet.

Nogle produkter har dog godt af at blive pisket. Derfor har vi også en VARIO-model, så du kan justere hastigheden alt efter, hvad du blander. Vi har desuden udviklet en særlig Turboarm til vores 300L Tvangsblander.

Se turboarmen

 

GODT AT VIDE:

 • SoRoTo® Tvangsblander 40L og 65-Light kan ikke fås med gummiblandeskovle.
  Se mål på tvangsblanderne
   
 • Blandearmene kan slides på halve år ved dårlig rengøring eller meget hyppig brug. Du kan dog købe nye blandearme, så maskinens levetid kan forlænges igen og igen.
  Korrekt tilpassede og justerede blandearme forbedrer blandekvaliteten og forkorter blandetiden. Samtidig mindsker det spild og behovet for rengøring. Så sørg for at rengøre og justere dine blandearme jævnligt!
   
 • Overvej en Turboarm, som kan udskiftes med én af armene på en 300L Tvangsblander. Turboarmen er kun beregnet til murermørtel, pudsemørtel og andre linde materialer, for mange produkter tåler ikke så hurtig omrøring.
  Se Turboarmen
   
 • Ny blandemølle på brugt tvangsblander. Det er let at sætte en ny blandemølle på – også selvom den er beregnet til 4 styk spændstifter. Mulighederne for udskiftningerne er utallige. Du kan også købe nye spændstifter (hvis de bøjer eller knækker) og bore ud til dem. Borelære og guide er med i pakken.
  Se, hvordan du skifter spændstifter